Nöjesguidens ölmässa

Intresset för både öl- och sprittillverkning har skjutit i höjden de senaste åren och en rad olika mikrobryggerier har trätt fram i ljuset. Därför uppmärksammas nya mässor som helt tilldelas öl och bryggerier och inspirationen flödar bland ölfaten. Just hantverks-öl som har funnits i många länder under en lång tid, börjar ta fart även i Sverige och intresset ger även dessa hängivna producenter en chans att hitta nya sponsorer och finansiell hjälp för att kunna fortsätta sina verksamheter.

Detta kan du vänta dig under mässan

Mikrobryggerier kan finnas i hela vårt avlånga land, men en viss del ligger också i Norrland, varpå den andra nya och stora ölmässan Nolia Beer har fått fäste. Nöjesguidens ölmässa tar dock plats i Stockholm och har blivit ett nytt litet ölmecka för hängivna fantaster. Och det roliga är att det inte slutar här. För bara ett par veckor senare, hålls samma ölmässa av Nöjesguiden i Göteborg och drar till sig ölsugna personer från alla håll och kanter. På mässan är det givetvis 18-årsgräns och det är fritt fram att prova. Dock tillåter lagen ingen försäljning, utan det är Systembolaget som står för den biten i Sverige. Men dricka god öl och äta god mat till, är det som utgör själva höjdpunkten på mässan. Eftersom mässan är mycket populär, kan det vara svårt att hitta biljetter på plats, så var ute i god tid.

Hyllning av de nya bryggerierna

Några exempel på bryggerier som ställer ut sina produkter är Värmdö Bryggeri, Dunder & Krut, Naturix och maltfabriken och i Göteborg kan du se Business Monkey Brewery, Wepopop, The Bear Family samt Göteborgs Nya Bryggeri. Under ölmässorna som främst firar de mindre bryggerierna, kan du prova nya sorter som gör att smaklökarna frodas, du kan gå på öl-vandring och tala med producenterna om metoder och smaker, du kan även få se ett antal artister uppträda och hylla ölet med lite sång och dans.